Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ρωσία: Πτώση της ανεργίας στο 8,6% το Φεβρουάριο

Αναδημοσίευση απο το : http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1605677&pg=1&pid=1606520&orderdir=asc#post_1606520

9/3/2010
17:57

Στο 8,6% υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας στη Ρωσία το Φεβρουάριο σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, υποχωρώντας από το 9,2% που σημειώθηκε τον Ιανουάριο. Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε σε 6,4 εκατ.

Η οικονομία της Ρωσίας τεχνικά εξήλθε τις ύφεσης το 2009 εμφανίζοντας επέκταση για δύο διαδοχικά τρίμηνα, αφού πρώτα η ανεργία έφτασε το 9,5%. Ωστόσο μεγάλο μέρος της ανάκαμψης που παρατηρείται οφείλεται στις εξαγωγές εμπορευμάτων, οι οποίες έχουν ενισχυθεί λόγω της ανόδου των τιμών του αργού, ενώ τομείς όπως ο μεταποιητικός και ο κατασκευαστικός συρρικνώνονται.

Σχολιο δικό μου: Η Ρωσική οικονομία μην έχοντας κανένα αναπτυξιακό μοντέλο στην ατζέντα της ουσιαστικά επιβιώνει απο το φυσικό αέριο και τις εξαγωγές οπλισμού και οπλικών συστημάτων αν και αυτή η αγορά δοκιμάζεται λόγω πολλών κακοτεχνιών που εμφανίζονται και που έχουν αναγκάσει ακόμα και παραδοσιακούς πελάτες της άλλοτε κραταιάς υπερδύναμης να φτάσουν μέχρι και σε ακυρώσεις παραγγελιών. Μέσα από αυτό το ομιχλώδες τοπίο η Ρωσική οικονομία μπορεί να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης, αλλά είναι βασισμένα στις εξαγωγές αερίου και πετρελαϊκών προϊόντων και λιγότερο σε αναπτυξιακές επενδύσεις και τον εμπορικό τομέα. Οπότε η ανεργία όπως διαμορφώνεται και αντίστοιχα η συρρίκνωση της δεν ξέρουμε κατά πόσον αντικατοπτρίζει μια υγιή οικονομική εικόνα ή είναι κίβδηλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου